Webhorizon

Website optimalisatie

Hoe goed scoort jouw website in Google?

Of anders gezegd, hoe gemakkelijk komt jouw website op de eerste pagina van de zoekresultaten in Google?

Stel, iemand is op zoek naar een goeie kinesist te Sint-Niklaas, gespecialiseerd in pediatrische respiratoire kinesitherapie en revalidatie en jij bent eigenlijk exact wie hij/zij nodig heeft.  Zal jij bovenaan de zoekresultaten komen, of sta je ergens op pagina 8 of verder …?

Of misschien word je helemaal niet gevonden, tenzij iemand weet hoe jij of jouw praktijk heet en kan beginnen zoeken op jouw naam?

Jammer, want je hebt waarschijnlijk wel wat geld uitgegeven om een mooie website te laten bouwen waarvan je dacht dat het jou zou vooruithelpen.  Bovendien heb je jezelf niet voor niets gespecialiseerd in pediatrische kine en is het jouw doel om enkel kinderen en baby’s te behandelen, want die geven jou meer jobvreugde en energie dan volwassenen.

Wat wij bedoelen met website optimalisatie is het proces om je website om te bouwen van “digitaal visitekaartje dat je veel geld kost” naar “waardevol digitaal vastgoed dat je geld opbrengt”!

Een geoptimaliseerde website is een website die goed presteert en klanten genereert. 

De verschillende aspecten van website optimalisatie

- SEO of zoekmachine optimalisatie

SEO (Search Engine Optimization)  is het allerbelangrijkste aspect van website optimalisatie.  Dankzij SEO verbeteren we de inhoud van je website.  Dit doen we door de juiste zoekwoorden te bepalen waarvoor jij wilt gevonden worden in Google.  Ook belangrijk is dat de inhoud uniek en relevant is voor jouw doelgroep.  Backlinks zijn ook enorm waardevol voor Google, want zij vergroten de autoriteit en betrouwbaarheid van je website.  Het zijn links die van andere websites naar jouw website verwijzen.

- Conversie optimalisatie

Iemand die je website bezoekt kan twee kanten uit: ofwel vindt hij niet snel genoeg wat hij zoekt en is hij snel weer weg, ofwel wordt hij geconverteerd van een bezoeker naar een echte klant.  Dankzij conversie optimalisatie gaan we het aantal conversies verbeteren.  Dit kan door duidelijke en zichtbare actieknoppen, het vereenvoudigen van het aankoop- of contactproces en het verbeteren van de gebruikservaring.

- Navigatie optimalisatie

Een website die niet gebruiksvriendelijk is, zal nooit goed scoren in Google.  Het is van essentieel belang dat iedere bezoeker snel de informatie vindt die hij zoekt.  Daarom moet je website heel gemakkelijk te navigeren zijn.  Ook moet de inhoud duidelijk leesbaar en visueel aantrekkelijk zijn.  Alles moet logisch en overzichtelijk opgebouwd zijn, zodat elke bezoeker zijn weg vindt op je site (en naar je zaak!).

- Responsiviteit

Een responsieve website is een website die goed werkt op meerdere apparaten en zich aanpast aan elk scherm.  Of de bezoeker nu surft via zijn desktop, laptop, tablet of gsm, het beeld moet overal leesbaar en duidelijk zijn.  Meer en meer wordt er gezocht naar informatie vanop de gsm.  Als jouw website niet responsief is voor gsm-gebruikers, zal je gegarandeerd klanten mislopen.

- Technische optimalisatie

  • Laadsnelheid: de laadsnelheid van een website is de tijd die nodig is om de site te openen en alle elementen op de pagina te laden. In onze huidige maatschappij waarin alles altijd maar sneller moet gaan en waarin mensen binnen een 3-tal seconden een eerste (goede of slechte) indruk van je hebben gemaakt, is het dus extreem belangrijk dat je pagina snel opent.  Een trage laadsnelheid zal ervoor zorgen dat je bezoekers sneller afhaken.  De laadsnelheid kan verbeterd worden door de bestandsgrootte van foto- en videomateriaal op je site te verkleinen.  Ook caching kan helpen om je laadsnelheid te versnellen.  Caching zorgt ervoor dat je pagina’s van je website kan opslaan op de computer van de gebruiker.  Wanneer die gebruiker terug op je website belandt, hoeft de pagina niet opnieuw te worden geladen, waardoor de laadtijd wordt verkort.
  • Links: werken alle links op je website? Niets zo frustrerend als wanneer je als bezoeker op een knop probeert te klikken die geen functie blijkt te hebben.  Bovendien is het voor gsm-gebruikers niet altijd even handig wanneer ze op een piepkleine link moeten klikken.  Ook wanneer er een telefoonnummer op je site vermeld staat, is het aangewezen om ervoor te zorgen dat jouw nummer met een simpele klik ook onmiddellijk gevormd kan worden, zodat een gsm-gebruiker je eenvoudig kan bellen.
website optimalisatie Puurs

Interesse? Neem contact op met ons