Webhorizon

Website onderhoud

Het belang van website onderhoud en beveiliging

Graag wil ik nogmaals je website vergelijken met een huis.  Stel dat je je droomhuis hebt gebouwd.  Je hebt hier lang aan gewerkt en zwaar in geïnvesteerd.  En het resultaat is prachtig en je bent super gelukkig.  Ga jij nu je huis uit zonder het alarm aan te zetten, of je voordeur op slot te doen? Nee, toch. Want van alle kanten dreigt er gevaar, dus ga je ook investeren in beveiliging.

Hetzelfde geldt voor je website.  Je website is een kostbaar en waardevol bezit.  Het is als een extra personeelslid in je bedrijf die zich constant bezig houdt met alle klanten (oude reeds bestaande klanten, maar ook nieuwe en potentiële klanten).  Je wilt dit kost wat kost beschermen tegen hackers met malafide bedoelingen. 

Wist je dat het niet ongewoon is om miljoenen aanvallen per dag te krijgen op je site?

Zonder bescherming is dat een regelrechte ramp!

Maar ook onderhoud is belangrijk.  Net zoals je je huis onderhoudt en af en toe moet renoveren, zal je dat ook moeten (laten) doen met je website.  Onderhoud en beveiliging zijn van cruciaal belang voor een stabiele, functionele en veilige website.

De verschillende onderdelen van website security

- Updates

Het is erg belangrijk om regelmatig updates uit te voeren van je CMS (WordPress) software en plug-ins (kleine stukjes programmatiecode).  Updates bevatten vaak bugfixes die ervoor zorgen dat je site veilig en beschermd blijft.

- Back-ups

Back-ups komen erg goed van pas in geval van technische problemen of een hack.  Afhankelijk van hoe vaak je de inhoud van je website bijwerkt, wordt aangeraden om regelmatig (dagelijks, wekelijks, …) een back-up van je website te maken.

- Ssl-certificaat

Een ssl-certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server van jouw website en een internet browser.  Concreet wil dit zeggen dat gevoelige gegevens (logins, betalingsgegevens, wachtwoorden, creditcardnummers en persoonsgegevens) beveiligd zijn.  Installeer dus zeker je ssl-certificaat (of laat het doen door je webbouwer).  Je herkent het aan de https:// ipv http://.

- Monitoring

Door je site regelmatig te monitoren, zal je sneller kunnen handelen wanneer er zich technische problemen voordoen.  Controleer op foutmeldingen en onderneem actie wanneer nodig.  Uiteindelijk wil je dat je bezoekers een prima gebruikservaring hebben wanneer ze op jouw website terecht komen.

website beveiliging Puurs

Interesse? Neem contact op met ons