Webhorizon

Webdesign

Een professionele website laten maken

Een professionele website laten maken is een super belangrijk onderdeel van elke online marketingstrategie, zo niet het allerbelangrijkste. Waarom? Wel, jouw website is het eerste wat potentiële klanten van jouw bedrijf te zien krijgen en bepaalt in een aantal seconden of die bezoekers blijven, of meteen weer vertrekken.

Als webbureau kan Webhorizon je helpen bij het maken van zo’n professionele website die je bedrijf op de best mogelijke manier presenteert en bezoekers kan overtuigen om ook klant te worden.

Wat hier een uiterst grote rol in speelt, is het webdesign.  Het webdesign moet je merk en je bedrijf branden (in de markt zetten) op een manier die heel aantrekkelijk en toegankelijk is voor elke bezoeker.  De lay-out, het lettertype en de kleuren spelen hierin een niet te onderschatten rol.

Toch is professioneel webdesign meer dan het uiterlijk van een website.  Het gaat ook om de gebruiksvriendelijkheid en de functionaliteit ervan.  Bovendien moet de webdesigner een ontwerp creëren dat het doel van de website ondersteunt en dat tegelijkertijd aantrekkelijk en relevant is voor de doelgroep.

Vergelijk de bouw van je website met de bouw van een huis en beschouw je website als zeer waardevol “digitaal vastgoed”. 

Net zoals een architect moet weten wat jouw behoeften en voorkeuren qua stijl en afwerking zijn, vooraleer hij de plannen uittekent, zal een webdeveloper ook dezelfde antwoorden willen op diezelfde vragen wat je website betreft.  Zo kan hij een website volledig op maat ontwikkelen.

Hoe gaat een marketing bureau te werk bij het maken van een professionele website?

- Het doel van je website bepalen

Eerst en vooral moet je jezelf de vraag stellen: “Wat wil ik met mijn website bereiken?” Wil je meer leads genereren, je merk zichtbaar maken of je omzet verhogen?  Dit is de basis van professioneel webdesign.  Alles gebeurt op maat van jouw specifieke behoeften.

- Het ontwerp - het uiterlijk van je site

Samen gaan we op zoek naar een ontwerp dat past bij je merk, je identiteit, je doelen en je doelgroep.  Hier draait alles om de juiste kleuren en vormgeving.  Over de “look & feel” van je website.  Een mooi en aantrekkelijk design draagt bij tot een positieve beleving van je bezoekers en trekt letterlijk nieuwe klanten aan.  En natuurlijk blijven we up-to-date en gaan we graag mee met de nieuwe trends in webdesign.

- Content creatie - de inhoud van je site

Maar een professionele website is meer dan enkel maar mooi webdesign.  De inhoud (of content) is minstens zo belangrijk.  Als marketingbureau helpen we bij het maken van specifieke content die gericht is naar jouw ideale doelpubliek.  Die inhoud bestaat uit relevante teksten, foto’s, video’s, …

- Responsief design - de gebruiksvriendelijkheid van je site

Responsief design betekent dat je website zich aanpast voor gebruikers op desktop, laptop, tablet of smartphone.  Dus gelijk welke schermgrootte wordt gebruikt, je webdesign moet zich hieraan aanpassen.  Wist je dat meer dan 80% van de zoekacties vandaag de dag via smartphone gebeuren?

- SEO - of hoe goed je website gevonden wordt op het internet

En uiteraard is een professionele website niet compleet zonder zoekmachine optimalisatie of SEO (Search Engine Optimization).  Goede SEO zorgt ervoor dat je website gemakkelijker wordt gevonden in Google of gelijk welke andere zoekmachine.  Zowel de inhoud als de prestaties van je website worden bij Webhorizon ontworpen met de juiste SEO technieken.

website laten maken in Puurs

Interesse? Neem contact op met ons